昭和42年(1967年)に市販を開始した「大吟醸の初亀」の原点とも言える逸品。搾る直前にごく僅かな醸造アルコールを添加することで醪に潜む上品な香りが引き出され、同時に爽快なキレを酒にもたらします。駿河湾で獲れる新鮮な旬魚を使った御料理とのマリアージュをイメージして醸される、静岡型の大吟醸酒です。
Commercially launched in 1967, this special sake is what helped establish our reputation as a daiginjo brewery. Adding a small amount of jozo alcohol (distilled alcohol) before pressing brings out the elegant aromas and is what gives the sake its clean, crisp finish. It was created to resemble the sort of Shizuoka-style daiginjo that pairs well with fresh fish caught in Suruga Bay.
限定品(4月・9月/限定出荷)■ 原材料名:米(国産)、米麹(国産米)、醸造アルコール■ 使用米:兵庫県特A地区東条山田錦■ 精米歩合:麹米40%・掛米50%■ アルコール分:16%■ 内容量:720ml
■ Ingredients: Rice (produced in Japan), rice koji(produced in Japan),jozo alcohol (distilled alcohol) ■ Rice variety: Yamada Nishiki grown in Tojo, Toku-A area of Hyogo Prefecture ■ Rice Polishing Ratio: koji-rice: 40% fermentation-rice: 50%. ■ ABV: 16% ■ Vol: 720ml
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