蔵を構える岡部町は玉露(高級緑茶)の日本三大名産地の一つに数えられます。そんな玉露のような繊細で奥深い味わいを吟醸の技で表現することをテーマに醸される逸品。商品の名は地元の茶室「瓢月亭」より命名、意匠は神棚に御供する際に使用する神具をイメージしました。和食はもちろん、素材を生かしたモダンな洋食とのペアリングもおすすめです。
Okabe-cho, where the brewery is located, is one of Japan’s three famous gyokuro tea growing areas. This special entry in our brewing lineup is our attempt to recreate the profound, delicate taste of gyokuro using ginjo brewing techniques. The sake takes its name from the local tea house, Hyogetsu Tei, and the bottle design was inspired by the votive objects displayed on household altars. As well as Japanese cuisine, we recommend pairing with ingredient-centric modern western cuisine.
限定品(4月・9月/限定出荷)■ 原材料名:米(国産)、米麹(国産米)■ 使用米:兵庫県特A地区東条山田錦■ 精米歩合:麹米40%・掛米50%■ アルコール分:15%■ 内容量:720ml
■ Ingredients: Rice (produced in Japan), rice koji(produced in Japan) ■ Rice variety: Yamada Nishiki grown in Tojo, Toku-A area of Hyogo Prefecture ■ Rice Polishing Ratio: koji-rice: 40% fermentation-rice: 50%. ■ ABV: 15% ■ Vol: 720ml
Online Shop〒421-1121 静岡県藤枝市岡部町岡部744
744,Okabe,Okabe-cho,Fujieda-shi,Shizuoka,421-1121,JAPAN