仏ワインの格付け「グランクリュ」に相当する良質な酒米産地として指定される「特A地区」のひとつ、兵庫県加東市東条地区。このエリアに圃場を構え、長年親子で酒米づくりに情熱を燃やす「田尻農園」に敬意を表し、その名を冠した純米大吟醸酒です。当蔵では“酒米の王様”と称される「山田錦」と稀少米「愛山」の栽培を委託。彼らが丹精を込めて育て上げた酒米の個性と魅力を純粋にお楽しみ頂くために、精米歩合・麹菌・酵母など、酒米の品種以外は全て同じスペックで醸されます。また、年度による違い(ヴィンテージ)にも着目してお楽しみ頂くことも同時に推奨いたしております。
The Tojo region of Kato City in Hyogo Prefecture is one of the rice-growing areas designated as Toku-A because it cultivates high-quality sake rice, equivalent to the Grand Cru classifications of French wine. We named this sake in honor of one of the farms there, Tajiri Farm, a father and son who have a long passion for sake rice growing and to whom we entrust the cultivation of our Yamada Nishiki—the so-called king of sake rice—and the rare Aiyama varietals. So that you can enjoy the pure individuality and charm of the sake rice they have so diligently cultivated, we brew each sake in this series with the same specification: everything except the rice varietal, including polishing ratio, koji mold, and yeast, is identical. It can be fun to try different vintages from the lineup.
限定品・化粧箱付き(3月・10月/限定出荷) ■ 原材料名:米(国産)、米麹(国産米) ■ 使用米:兵庫県特A地区東条産愛山 ■ 精米歩合:麹米・掛米 ALL40% ■ アルコール分:16% ■ 内容量:720ml
■ Ingredients: Rice (produced in Japan), rice koji(produced in Japan) ■ Rice Variety: 100% Aiyama grown in Tojo, Toku-A area of Hyogo Prefecture ■ Rice Polishing Ratio: 40% ■ ABV: 16% ■ Vol: 720ml
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